Exempel Academy

De Exempel ACADEMY is de nieuwe naam van het opleidingstraject binnen Exempel. Het doel van deze ACADEMY is om muzikanten zo goed mogelijk op te leiden en op deze manier helemaal klaar te stomen voor doorstroom naar de Marchingband.

Muziek Expeditie (AMV), de individuele muzieklessen, Mini Exempel en Jong Exempel zijn de verschillende onderdelen die voorbij komen tijdens jouw deelname aan de ACADEMY. Samen met de andere kids werk jij aan jouw muzikale niveau en maak je vriendschappen voor het leven!

Natuurlijk doen we ook ontzettend veel gave dingen binnen de ACADEMY. Zo gaan we ieder jaar een dag weg naar bijvoorbeeld een Pretpark, hebben we iedere maand leuke activiteiten en doen we allerlei spelletjes. Het hoogtepunt van het jaar is voor iedereen wel het repetitieweekend. Dit weekend staat altijd in het teken van repeteren, samenwerken en ontzettend veel plezier!

Ben je benieuwd of de Muziek Expeditie lessen wat voor jou zijn? Schrijf je dan snel in voor 3 gratis proeflessen!

Muziek Expeditie (AMV)

Muziek Expeditie is het nieuwste onderdeel binnen de Exempel ACADEMY waarbij kinderen vanaf 5 jaar  spelenderwijs in contact worden gebracht met muziek, muziekinstrumenten en met het verenigingsleven binnen Exempel. Door middel van té gekke methodes op het Digibord en verschillende leuke opdrachten en spelletjes maken de kinderen kennis met muzieknoten, ritmes en klanken.

Kinderen ervaren samen hoe het is om muziek te maken, samen met andere kinderen leuke activiteiten te doen en hoe leuk het is om samen met andere kinderen een prestatie neer te zetten.

Tijdens de lessen van Muziek Expeditie gaan we aan de slag met allerlei spelletjes, knutselopdrachten, muziekactiviteiten en nog veel meer. En dat alles met muziekvriendjes en vriendinnetjes van dezelfde leeftijd!

Wekelijks zijn de AMV-lessen Muziek Expeditie op zaterdagochtend van 09:30 tot 10:30 uur. De lessen vinden plaats in het clubgebouw van Exempel.

Wil jij starten met Muziek Expeditie? Meld je dan snel aan en profiteer van 3 gratis proeflessen!

Individuele muzieklessen

Wanneer je onderdeel wordt van de Exempel ACADEMY start je jouw muzikale carrière. Daarmee start je ook met de muziekopleiding die door Exempel wordt verzorgd. De muziekopleiding binnen Exempel is gebaseerd op het opleidingsplan dat in 2021 door de vereniging, in samenwerking met onze professionele docenten, tot stand is gekomen. Hierbij kijken we naar de landelijke eisen die worden gesteld, maar ook naar de punten die voor ons als Show- & Marchingband belangrijk zijn.

Ons team van professionele docenten staan klaar om jouw te laten groeien tot een muzikant die aan kan sluiten bij de Marchingband. Binnen de Exempel ACADEMY is het mogelijk om les te krijgen op Saxofoon, Trompet, Trombone, Bariton en Slagwerk. Binnen het opleidingstraject ga je ook examens doen en zul je échte Exempel diploma’s behalen!

We hechten erg veel waarde aan de opleiding van onze toekomstige LIONS. De lesmethoden die door onze professionals worden gebruikt worden steeds verbeterd en moderner. Nee joh, muziekles bij Exempel is helemaal niet suf!
Aan de hand van de vorderingen van de leerling en de eisen van de Marchingband wordt ieder jaar bekeken wat een leerling nodig heeft om verder te groeien en te ontwikkelen.

Iedere week krijgt een leerling individueel les van 20 minuten. Na het behalen van je A-diploma, wordt je lestijd verlengt tot 30 minuten. Deze lessen worden verzorgd door een team van professionele en ervaren docenten die zich thuis voelen bij Exempel. Doordat we werken met deze toppers, blijft de kwaliteit binnen de vereniging gewaarborgd. Het team bestaat op dit moment uit:

  • Simone Kleijberg – Saxofoon
  • Brian Bonga – Trompet & Bariton
  • Mats Spierings – Trombone
  • Sander Boers – Slagwerk

Mini Exempel

Mini Exempel is het eerste échte orkest wat je tegenkomt binnen de  Exempel ACADEMY. Dit opstaporkest is voor kids die voor de eerste keer kennis maken met het samen muziek maken.

Het belangrijke aspect aan dit orkest is dat de groep kids leert dat ze een onderdeel zijn van een groter geheel. De buurman/buurvrouw kan zomaar een ander instrument bespelen of bijvoorbeeld een totaal ander ritme. Dat is in het begin gek, vreemd en misschien erg onwennig!

Daar komt ook bij kijken dat ze in dit orkest voor het eerst muziek leren maken samen met een dirigent/instructeur. Ook dit is natuurlijk weer een totaal nieuwe ervaring. In plaats van je eigen partij spelen op je eigen tempo wordt er nu een tempo aangegeven door iemand anders.

Wekelijks repeteert Mini Exempel op zaterdagochtend van 09:30 tot 10:30 uur. De repetities vinden plaats in de grote zaal van S.C.C. D’n As.

Jong Exempel

Onze juniorband Jong Exempel, afgekort JEX, is dé kweekvijver van onze vereniging. Jonge meiden en jongens leren samen muziek maken, show presenteren en concerteren. Op deze manier worden zij klaargestoomd voor de Marchingband. Muzikale vorming stimuleert de algehele ontwikkeling van jongeren. Wekelijks repeteren de YOUNG LIONS op zaterdagochtend van 10:45 tot 12:45 uur in de grote zaal van S.C.C. d’n As.

Jong Exempel staat onder leiding van dirigent Brian Bonga en slagwerk instructeur Sander Boers. Show- en marsinstructie wordt verzorgd door Dennis van Rooij. Jong Exempel treedt op tijdens culturele evenementen in het dorp en doet mee aan parades en taptoes in Nederland. In 2016 werden ze Nederlands Kampioen Junioren Mars in Enschede.

Naast de repetities is er ook erg veel tijd voor ontspanning. Zo wordt er iedere maand een activiteitenavond georganiseerd voor de jongens en meiden van Jong Exempel en Mini Exempel. Ook een jaarlijks uitje naar bijvoorbeeld een pretpark mag natuurlijk niet ontbreken!

Ja dat kan zeker! Wanneer een leerling (en natuurlijk de ouders) besluiten om lid te worden, plannen we gelijk de individuele lessen in en begint hij/zij direct op het instrument naar keuze.
Bij Exempel begin je niet eerst op blokfluit, maar meteen op je eigen gekozen instrument.

Jazeker! Exempel heeft zijn eigen muziekopleiding met docenten in dienst van de vereniging. Binnen je opleiding ga je in de loop van de jaren je muziek examen A, B en misschien zelfs C halen. Binnen Exempel bieden we voor zowel blazers als slagwerkers theorielessen, theorie-examens en praktijkexamens aan. Je docent bepaalt wanneer jij klaar bent voor een Exempel Examentraject.

Kinderen krijgen wekelijks individuele lessen op hun muziekinstrument (met uitzondering van de schoolvakanties). De lesdag hangt af van het instrument dat je kiest. De lestijd wordt in overleg met ouders gepland. De lessen voor leerlingen die het A-examen nog niet hebben behaald duren 20 minuten. Vanaf het behalen van het A-examen krijgt een leerling 30 minuten les.

Wanneer een leerling start komen hier de volgende kosten bij kijken:

  • Contributie: € 20,- per maand
  • Lesgeld vóór het A-examen (20 min.): € 20,50 per maand
  • Lesgeld na het A-examen (30 min.): € 36,50 per maand*
  • Instrumentenbijdrage: € 2,50 per maand
    Er wordt daarnaast een eenmalige bijdrage gevraagd van € 50,- als uniformbijdrage. Deze wordt in rekening gebracht wanneer er ook daadwerkelijk gebruik gaat worden gemaakt van dit uniform.

Jaarlijks vindt er ook een repetitieweekend plaats waarin de jeugd gezamenlijk op een locatie een heel weekend doorbrengen. Repeteren, maar vooral heel veel gezelligheid, spelletjes, samen eten en plezier. Hiervoor vragen we jaarlijks een bijdrage van € 50,-.

* Het lesgeld wordt verhoogd bij het bereiken van een leeftijd van 18 jaar.

We hebben binnen de vereniging een magazijn aan instrumenten. Deze instrumenten zijn door de vereniging zelf aangeschaft. Qua speelgemak en kwaliteit zijn deze instrumenten dus heel goed.

Het is ook mogelijk om met een eigen instrument te spelen, maar dat raden we zeker bij beginnende leerlingen wel af. Voor het gebruik van het instrument van de vereniging wordt een instrumentenbijdrage van € 2,50 per maand gevraagd.

Schrijf je nu in voor 3 gratis proeflessen!