Band… Ready?!

Na een lange tijd van wachten, nieuwe maatregelen & richtlijnen en overleggen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch hebben we vanaf april langzamerhand de repetities en verenigingsactiviteiten weer kunnen hervatten. Stap voor stap hebben we toegeleefd naar waar we nu zijn. Ieder onderdeel van EXEMPEL is weer actief en is weer bezig om het beste uit zichzelf te halen.

Enkele leden van deze verschillende orkesten hebben beschreven hoe deze herstart voelde. Lees en geniet van de passievolle muzikanten van EXEMPEL!

Jong Exempel

Jaaaa , we mogen weer !!!

5 maart zijn we weer begonnen met de repetities van JEX. Dit was vooral buiten, omdat binnen nog niet mocht vanwege de Corona maatregelen. Op 9/10/11 april zouden we eigenlijk ons eerste gezamenlijke repetitie weekend hebben, maar dit weekend is helaas niet doorgegaan vanwege het slechte weer. Dit weekend is verplaatst naar 4/5/6 juni. Gelukkig kon deze kon wel doorgaan, en wat was dit een leuk weekend. Op vrijdag voor het repetitieweekend hebben we nog een leuke  speurtocht gedaan door Empel. Daarna hard aan het werk. We zijn ver gekomen met de show instuderen. Op zaterdag hebben we het eerste deel van de show ingestudeerd, met tussendoor wat spelletjes en wat drinken met wat lekkers om daarna weer hard verder te gaan. Op zondag hebben we de tweede helft ingestudeerd en in de middag het laten zien aan de ouders, dit was super leuk. De show zit vol met nieuwe uitdagingen en leuke muziek. De aankomende weken gaan we hard werken om de show te lopen en te spelen tegelijk. Sinds dat we weer begonnen zijn met muziek maken zie je dat iedereen het wel weer leuk vind om bezig te zijn met muziek en dit gaat met veel plezier, en dat is het belangrijkste.

Myrthe van Caem – Alt-Saxofoniste JEX

Marchingband

We deden het weer…

We willen goed nieuws plaatsen op de website van Exempel. En of ik een stukje wil schrijven over de laatste weken repeteren… Maar natuurlijk!

WANT WAT WAS HET FIJN!!!!!

Achter de schermen is de laatste tijd enorm veel contact geweest met de gemeente om maar te proberen weer gezamenlijk een repetitie te mogen houden in plaats van repeteren met 2 x 30 personen. En natuurlijk is men voorzichtig met antwoorden en natuurlijk duurt wachten op zo’n antwoord lang. Je zal maar verantwoordelijk zijn voor de foute beslissing… Dus na veel spanning, wachten en herhaaldelijk contact met de gemeente om alles uit te leggen hoe het bij ons in z’n werk gaat, kwam het verlossende woord. We mogen weer met z’n allen repeteren. Wat geweldig!

Het is zo fijn om iedereen weer te zien, om gezamenlijk de muziek te beleven die je zo graag met elkaar speelt. Exempel is back!!

Met de gebruikelijke gepaste afstand speelden we als nooit tevoren en klonken de noten door Empel  zoals ze nooit gedaan hebben. Wat een fijn moment. Iedereen genoot zichtbaar. En het werd alleen maar beter!

Achter de schermen werd opnieuw met de gemeente onderhandeld en werd geprobeerd uit te leggen wat mars en show lopen inhoud door middel van het sturen van filmpjes van Exempel. Ondertussen gingen de versoepelingen in het land steeds iets verder zodat het allermooiste nieuws kenbaar gemaakt kon worden. 16 juni mochten we ook gezamenlijk mars- en showrepetities gaan houden. Yiiihaaa!

We begonnen de repetitie onder leiding van Matthijs, David en Hans met exercitie zonder instrument. De weg naar het WMC in 2022 is (opnieuw) ingeslagen. Daarna even met instrument maar zonder muziek…. en toen… mochten we weer. Met één van de mooiste stukken op dit moment, Formule 1 Theme, liepen we zoals nooit tevoren. Wat een fijn moment! Wat hebben we dit gemist. Wat waren we hier aan toe. Wat mij betreft liepen we zo Empel in voor een rondwandeling.

Grote dank aan degenen die Exempel al die lange maanden draaiende hebben weten te houden. Al deden we niks, er gebeurde veel. En dank aan iedereen want in tegenstelling tot andere verenigingen is niemand er mee gestopt!

Laten we hopen dat we, ook na de zomer, hier mee door kunnen gaan. Onze hobby die zo intens is, maar o zo geweldig! Op naar mooie optredens in september en het WMC volgend jaar en alles wat er bij komt! We willen niet anders!

MAKE.MORE.MUSIC.

Maarten Hartmans – Trombonist MB

Stageband NEXT

We mogen weer!

Het is een rare tijd geweest afgelopen jaar.

Van het ene op het andere moment moesten we stoppen met onze grote hobby: Muziek maken!  Maar het was meer, de gezelligheid missen, de klets na de repetities, ineens zaten we thuis op de bank…

Gelukkig mogen we weer langzaam aan beginnen. In het begin alleen repeteren, onwennig afstand houdend, geen drankje na de repetitie. Maar we konden elkaar weer zien, heel fijn

Nu zijn we met onze Stageband Next weer vol enthousiasme gaan repeteren. We hebben er zin in om met deze gezellige groep mensen te bouwen aan onze muzikaliteit. Lekker swingen met pop, latin en weg zwijmelen met klassiekers.  Natuurlijk willen we u graag laten meegenieten van onze muziek, wilt u ons boeken kun u contact opnemen met Els.van.Wanrooij@Exempel.net.

Heeft u zin om met ons mee te spelen kun u altijd komen kijken op onze repetitieavond op de maandagavond in Dn As, Asmunt 3 in Empel. Vooral trombonisten en percussionisten zijn meer dan welkom!  Bij ons geldt: des te meer zielen des te meer vreugd dus ook als u bas/trompet/bariton of sax speelt bent u van harte welkom om de sfeer te komen proeven. Als u een mailtje stuurt aan Els (Els.van.Wanrooij@Exempel.net) kan zij u hartelijk ontvangen.

We hopen u snel te zien, bij een optreden of een repetitie!

Mariella Pieterse – Tenor-Saxofoniste MB & Stageband NEXT