Jong Exempel

Onze juniorband Jong Exempel, afgekort JEX, is dé kweekvijver van onze vereniging. Jonge meiden en jongens leren samen muziek maken, show presenteren en concerteren. Op deze manier worden zij klaargestoomd voor de Marchingband. Muzikale vorming stimuleert de algehele ontwikkeling van jongeren. Ze repeteren elke vrijdagavond van 18:15 tot 20:15 uur.

Naast de repetities is er ook voldoende ruimte voor andere sociale activiteiten die belangrijk zijn voor de groepsvorming van JEX. Zo is wordt er iedere maand een activiteitenavond georganiseerd en gaan de muzikanten ieder jaar een dagje weg.

Jong Exempel staat onder leiding van dirigent Roy van Lent en slagwerk instructeur Mark Koning. Jong Exempel treedt op tijdens culturele evenementen in het dorp en doet mee aan parades en taptoes in Nederland. In 2016 werden ze Nederlands Kampioen Junioren Mars in Enschede.

Naast de repetities is er ook erg veel tijd voor ontspanning. Zo wordt er iedere maand een activiteitenavond georganiseerd voor de jongens en meiden van Jong Exempel en Mini Exempel. Ook een jaarlijks uitje naar bijvoorbeeld een pretpark mag natuurlijk niet ontbreken!

Optredens Jong Exempel

Geen evenementen gevonden!